Hoe waardevol palliatieve zorg is, ontdekt schrijfster Annerieke de Vries als haar moeder in een hospice wordt opgenomen. Het verblijf maakt iets los in haar moeder dat Annerieke nog niet eerder heeft gezien. Ze ziet haar moeder huilen, meezingen, zich laten verzorgen en laten verwennen. In haar roman ‘Een voltooid leven’ wordt de lezer meegenomen in de ervaringen van Annerieke’s moeder in haar laatste levensfase.

In 2014 krijgt Annerieke’s moeder te horen dat ze een kleincellige longtumor heeft. Annerieke, die op dat moment werkzaam is als teamleider op de operatieafdeling van een groot ziekenhuis, weet direct dat dit een slechte prognose is. “Het is een valse, bijna niet te overwinnen vorm van kanker”, vertelt Annerieke. “Maar toch wilde mijn moeder ervoor gaan om te proberen van die kanker af te komen. En dat verbaasde me. We hebben het thuis veel over euthanasie gehad. Over het niet willen lijden. Gezien de diagnose zou het een logische keuze zijn geweest, maar toch koos ze er niet voor.”

‘Een voltooid leven’ geeft de lezer inzicht in de gedachten van Annerieke’s moeder. Die in de roman de naam Door Geron draagt. Voor een verlichting van de zware thematiek heeft Annerieke een fictieve verhaallijn aan de roman toegevoegd over de kleindochter van Door en haar nieuwe vriend. In de roman komen thema’s als de dood, naastenliefde en delier op een respectvolle wijze aan de orde. Annerieke: “Het boek is een eerbetoon aan mijn moeder en het hospice.”

‘Een voltooid leven’ is online te bestellen voor 22,45 euro (inclusief verzendkosten):

https://www.anneriekedevries.nl/boeken/een-voltooid-leven

10-11-2020 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Kerst en Oud & Nieuw zijn in aantocht

Kerst en Oud & Nieuw zijn in aantocht. Tijdens deze dagen zijn onze openingstijden aangepast: 24 december: 08.00 – 17.00 uur 31 december: 08.00 – 17.00 uur Altijd bereikbaar bij...

Lees verder

Onze nieuwe website staat live!

Met trots presenteren wij u onze nieuwe website voor zorginstellingen.  De website is toegespitst op huisartsen, hulpdiensten, verpleeghuizen, ziekenhuizen en de offshore. U ziet in één oogopslag: De producten die voor...

Lees verder