Goed nieuws! De versoepeling van de maatregelen leiden ertoe dat ook wij onze dienstverlening weer kunnen opschalen. Hieronder informeren wij u over de aanpassingen in onze dienstverlening die op u van toepassing zijn.

Herintroductie dienstverlening corona-vrije cliënten
Vanaf 20 mei worden naast alle strikt noodzakelijke opdrachten, ook de minder noodzakelijke opdrachten weer ingepland en uitgevoerd. Dat geldt voor:

 • Alle cliënten bij wie géén sprake is van een corona-besmetting of corona-gerelateerde klachten. Wij volgen hierbij de regels van het RIVM.
 • Alle cliënten die hersteld zijn van een corona-besmetting en (langer dan) 24 uur klachtenvrij zijn.

De volgende diensten worden geherintroduceerd:

 • Reguliere onderhoudsopdrachten
  Bijvoorbeeld de jaarlijkse controles van apparatuur, drukmetingen, etc.

  De achterstand die de afgelopen weken is ontstaan, wordt de komende periode gefaseerd ingepland. U wordt hiervan tijdig door ons op de hoogte gebracht.

 • Reguliere aanvullingen van mobiliteitsvoorzieningen.
  Wanneer dit op u van toepassing is (bijvoorbeeld als uw mobiliteitsvoorziening uit cilinders bestaat) wordt uw mobiliteitsvoorziening weer als normaal bijgevuld.

 • Vakantieleveringen binnenland
  Aanvragen ten behoeve van binnenlandse vakanties worden vanaf 20 mei weer geaccepteerd en ingepland.

  Vakantieaanvragen voor vakanties naar het buitenland worden alleen geaccepteerd en ingepland in geval van noodzakelijke reizen. Dit is in overeenstemming met het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De daadwerkelijke levering is altijd afhankelijk van de regels die ter plaatse gelden. Daarom worden mogelijkheden altijd eerst overlegd met de leveranciers.

Aangepaste dienstverlening voor cliënten met corona of corona-gerelateerde klachten

Voor cliënten met een corona-infectie of klachten die op een corona-infectie kunnen duiden, blijft de aangepaste dienstverlening van kracht. Voor hen geldt dat we alle noodzakelijke opdrachten blijven uitvoeren, volgens de richtlijnen van ons protocol. Daarbij gaat het om de volgende diensten:

 • Eerste levering van het medische hulpmiddel.
 • Storingen aan de hoofdvoorziening die niet telefonisch kunnen worden opgelost.
 • Wijzigingen in het aantal liters zuurstof per minuut die effect hebben op de inzet van de hoofd- en noodvoorziening.
 • Leveringen van zuurstof ten behoeve van clusterhoofdpijn.

Alle andere niet-noodzakelijke diensten en bezoeken worden door onze customerservice telefonisch uitgevoerd of uitgesteld tot een later moment. U wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Heeft u een afspraak en corona gerelateerde klachten? Neem dan tijdig contact met ons op zodat we onze dienstverlening hierop aan kunnen passen.

Wanneer u vragen blijft houden over wat deze richtlijnen voor u betekenen, kunt u contact met ons opnemen. Onze customerservice staat u graag te woord en is te bereiken per e-mail via info@westfalenmedical.nl of telefonisch via 0570 - 858 450.

20-05-2020 door Martine Mulder

Laatste nieuws

Verlenging Verklaring betrouwbare toeleverancier

Met veel trots kunnen wij bekend maken dat we onlangs opnieuw gecertificeerd zijn als betrouwbare toeleverancier van medische gassen. Vrij vertaald; als farmaceutische groothandel is Westfalen Medical een betrouwbare partner....

Lees verder

Nieuwe therapie in ons assortiment

Wij zijn verheugd u te kunnen vertellen dat we met ingang van 15 april 2024 Nasal High Flow Therapie in de thuissituatie aanbieden! We hebben hiervoor een contract met VGZ...

Lees verder