Welke patiënten hebben baat bij Nasal High Flow Therapie?

Patiënten met COPD, stadium GOLD 3 en 4 die minimaal twee keer per jaar opgenomen worden in het ziekenhuis voor hun COPD klachten, maar ook voor patiënten waarbij medicatie, verneveling en/of zuurstof onvoldoende effect heeft.

Hoe werkt het?

De myAIRVO 2 levert een hoge flow met een luchtvochtigheid van 100% die diep binnendringt in de onderste luchtwegen. Hierdoor zal de viscositeit van de mucus verbeteren, hetgeen de mucussecretie bevordert. 

Daarnaast zorgt de hoge flow voor klaring van CO2 die zich normaal gesproken eind expiratoir in de oropharynx bevindt. 

Tenslotte zal de patiënt verlichting ervaren door een gecontroleerde ademhalingsstroom, aangezien de druk in de longen beperkt wordt gehouden en er een zekere mate van PEEP (positive end expiratory pressure) aanwezig is. 

Snelle levering

Iedere aanvraag wordt bij ons direct verwerkt. Uiterlijk 2 werkdagen na ontvangst van de aanvraag leveren wij de therapie al bij uw patiënt thuis. Wij nemen ruim de tijd voor een uitgebreide instructie en gaan pas weg als alle vragen zijn beantwoord. 

Onze service is flexibel. Indien u dat wenst kunnen wij ook een depot op uw poli inrichten. U geeft dan zelf de myAIRVO aan uw patiënt mee en geeft daarbij zelf de instructie. Vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden. 

Contract met VGZ

Voor het leveren van Nasal High Flow Therapie hebben wij een contract afgesloten met VGZ.