Bij u is de diagnose COPD, stadium GOLD 3 of 4, vastgesteld door uw arts. Uw arts heeft u daarom Nasal High Flow Therapie voorgeschreven. De therapie heeft als voornaamste doel om longaanvallen, en daardoor ziekenhuisopnames, te verminderen. 

Wat is Nasal High Flow Therapie?

Nasal High Flow Therapie geeft u ademhalingsondersteuning waarbij via een nasale interface verwarmde en bevochtigde lucht wordt toegediend. Indien nodig kan er aanvullende zuurstof worden toegediend. Op deze instructiekaart staat beschreven hoe de zuurstofconcentrator op de myAIRVO 2 aangesloten dient te worden. 

Wat kunt u van de Nasal High Flow Therapie verwachten?

Door de 100% luchtvochtigheid en de aangename temperatuur van 37 graden Celsius, wordt het slijm in uw luchtwegen soepeler gemaakt. Hierdoor zult u het slijm beter kunnen ophoesten en vermindert de kans op infecties, omdat er minder vastzittend slijm in uw luchtwegen aanwezig is. Dit resulteert weer in minder symptomen van uw COPD, minder medicatie en ziekenhuisopnames en een verbeterde slaap, mobiliteit en kwaliteit van leven. 

Welk apparaat ontvangt u van ons?

U ontvangt van ons de myAIRVO 2 van Fisher & Paykel. U ontvangt naast het apparaat een nasale interface (neuscanule), een verwarmde slang en een herbruikbare waterkamer. 

Geen wachtlijsten

U kunt snel starten met uw therapie. Iedere aanvraag die bij ons binnenkomt wordt direct door ons verwerkt. Binnen 2 werkdagen komen we bij u thuis voor de plaatsing en een uitgebreide instructie. 

Optimale begeleiding

Het gebruik van de myAirvo 2 is in het begin even wennen. Het zal zeker wat doorzettingsvermogen van u vereisen. Maar we zijn er om u hierbij te helpen. Nadat u gestart bent met de therapie nemen we regelmatig contact met u op en vragen hoe het met u gaat en of u nog ergens tegenaan loopt.