Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Iedereen roept het tegenwoordig. Maar wij doen het ook echt. Sterker nog: duurzaamheid is ons op het lijf geschreven. Hoe dat er voor ons uitziet? We kijken om naar onze medemens. Met zorg en aandacht. We maken weloverwogen keuzes als het gaat om het milieu. En we willen het allerbeste voor onze maatschappij. Hieronder lees je hoe wij dit doen.

Mens
Oprechte zorg bieden aan een kwetsbare groep in onze samenleving. Dát is waar wij iedere dag ons bed voor uitkomen. Met al onze aandacht helpen we patiënten dagelijks met medicinale zuurstof. Of andere therapieën voor respiratoire aandoeningen.

Onze medewerkers? Zij zijn de stuwende krachten achter Westfalen Medical. Daarom investeren we in de beste arbeidsomstandigheden en opleidingen. En kijken we écht naar elkaar om. Met aandacht voor elkaar noemen we dat. Wil je als medewerker graag thuiswerken? Bij ons krijg je die ruimte. Ook stimuleren we de gezondheid van onze medewerkers. Hoe? Met ons fietsplan voor collega’s binnen de regio Deventer als mooi voorbeeld. Dit stimuleert beweging. Hierdoor dragen we bij aan hun fysieke gezondheid. Dat is waar wij ’t voor doen. Maar ook reduceren wij de CO2 uitstoot doordat meer medewerkers hun auto laten staan. Win-win noemen we dat.

Milieu
Onze omgeving, daar zijn we zuinig op. Daarom zijn we iedere dag bezig met het beperken van onze CO2-uitstoot. Hoe? Door onze grootschalige inzet van telemonitoring bijvoorbeeld. Dit zetten we bij zoveel mogelijk therapieën in. De apparatuur geeft automatisch de waarden door. Valt ons iets op, dan nemen wij direct telefonisch contact op met de patiënt om het probleem op te lossen. Zo zijn er veel minder fysieke afspraken nodig. En het is nog makkelijk ook, dankzij onze uitgebreide instructievideo’s kunnen we adequaat helpen. Wat dit betekent? Minder ritten naar de patiënt thuis. Minder CO2-uitstoot dus.

Maar dat is niet alles. We zetten lichte composiet cilinders in die levenslang meegaan. Deze worden onder hoge druk gevuld. Hierdoor hebben onze klanten minder voorraad nodig. Minder transportbewegingen betekent ook weer minder CO2 uitstoot. En we kunnen meerdere klanten bedienen met dezelfde bus. Wel zo makkelijk.

Bij onze bulktanks in ziekenhuizen gebruiken we telemetrie. Dit handige systeem voert voor ons de controles van de tank uit. Op afstand hebben wij inzicht in de technische data, zoals druk en inhoud. Verbruikt een ziekenhuis te veel of te weinig? Dan geven wij gelijk een seintje. Hierdoor hoeven we alleen nog maar langs bij het ziekenhuis om de bulktank bij te vullen wanneer dit echt nodig is.

Zoals je ziet, denken we met elke stap die we zetten aan ons milieu. Zo ook met COMFY®. Onze digitale afsluiter. Waardoor direct leesbaar is hoelang de zuurstofcilinder nog meegaat. Hiermee is het verspillen van zuurstof in ziekenhuizen en instellingen écht verleden tijd. Onze COMFY® heeft een alarmfunctie die je waarschuwt bij kritieke momenten. Bijvoorbeeld als je zuurstof onder het minimumniveau komt. Zo kunnen ziekenhuizen of instellingen op tijd een nieuwe bestellen. En worden er niet halfvolle cilinders teruggestuurd. COMFY® is dus echt duurzaam. Omdat hij optimaal door de patiënt gebruikt wordt, hoeven er minder zuurstofcilinders ingezet te worden. Resultaat? Minder opslagruimte én transport. En dus minder CO2 uitstoot.

Ook kijken we kritisch naar het energieverbruik van ons hoofdkantoor en wagenpark. Zo hebben we nu onder andere ledverlichting die sensoren bevatten. Resultaat? Het energieverbruik is hierdoor sterk teruggedrongen. Binnenkort start de eerste proef met elektrische bussen. Ook wij willen de transitie naar elektrische voertuigen doorvoeren. Duurzaam ondernemen. Daar staan wij voor.

Maatschappij
Wij gaan verder dan alleen maar denken aan milieu, klanten en medewerkers. Zo is jong talent bij ons ook van harte welkom. Zij zijn immers onze toekomst. We hebben verschillende stages waarbij we studenten begeleiden. We willen hun natuurlijk de allerbeste kickstart van hun carrière bieden. Daarom zitten we in een samenwerkingsverband met andere leerbedrijven. Bijdragen aan ieders ontwikkeling. Dat is iedere dag ons uitgangspunt.