Van klein naar groot

De geschiedenis van onze organisatie start in 1923 bij de oprichting van het familiebedrijf ‘Sauerstoffwerke A.G.’ in het Duitse Münster. De binding met de ‘Heimat’ krijgt al snel naam met de toevoeging ‘Westfalen’ in de tenaamstelling. Door de tijd reist het bedrijf, met de familie Fritsch-Albert aan het roer, van de ene naar de andere mijlpaal. Eén daarvan is de oprichting in 1989 van de eerste internationale dochteronderneming Westfalen Gassen Nederland BV in Deventer. Later kwamen daar de vestigingen in België, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië bij. 

Westfalen is gas, gas is Westfalen

Bij Westfalen draait het om gassen. U staat er vast niet bij stil, maar de variëteit is groot en met ruim 300 technische gassen en gasmengsels zijn de toepassingen legio.

Duurzame alternatieven

In Duitsland beschikt de Westfalen Groep met 260 tankstations over het grootste netwerk van onafhankelijke merktankstations. Bij meer dan 100 ervan kan gemakkelijk AdBlue® worden getankt. Daarnaast is in Baunatal het eerste tankstation voor Liquified Natural Gas/Vloeibaar Aardgas (LNG) geopend. Verder richt Westfalen zijn pijlen op waterstof als alternatieve brandstof.

Medicinale gassen

Westfalen Medical richt zich uitsluitend op de medische markt. Door deze specialisatie kennen wij alle ins en outs op het gebied van medicinale gassen. Wij zijn een totaalleverancier op het respiratoire gebied. Naast zuurstoftherapie kunt u bij ons ook terecht voor PAP-, PEP- en verneveltherapie.

Het hoofdkantoor van de Westfalen Groep in Münster, Duitsland.