Klein begonnen, groot geworden
De geschiedenis van ons familiebedrijf start in 1923 met de oprichting van ‘Sauerstoffwerke A.G.’ in het Duitse Münster. De huidige naam Westfalen AG verwijst naar de binding met de ‘Heimat’. Door de tijd reist het bedrijf, met de familie Fritsch-Albert aan het roer, van de ene naar de andere mijlpaal. Eén daarvan is de oprichting in 1989 van de eerste internationale dochteronderneming Westfalen Gassen Nederland BV in Deventer. Met ruim 1.800 werknemers heeft de Westfalen Groep 12 locaties. Verdeeld over 6 landen.

Westfalen is gas, gas is Westfalen
Bij Westfalen draait het dus om gassen. U staat er vast niet bij stil waar gas allemaal voor gebruikt wordt. Denk aan de slagroom spuitbus, het bierflesje en zelfs in het verpakte broodje bij een tankstation. We leveren ruim 300 verschillende technische gassen en gasmengsels. 

Duurzame alternatieven
In Duitsland heeft de Westfalen Groep 260 tankstations. Bij meer dan 100 ervan kan gemakkelijk AdBlue® worden getankt. Daarnaast is in Baunatal het eerste tankstation voor Liquified Natural Gas/Vloeibaar Aardgas (LNG) geopend. Verder richt Westfalen zijn pijlen op waterstof als alternatieve brandstof.

Medicinale gassen
Westfalen Medical richt zich uitsluitend op de medische markt. Door deze specialisatie kennen wij alle ins en outs van medicinale gassen. Wij zijn een totaalleverancier op respiratoir gebied. Dat betekent dat wij naast zuurstoftherapie, ook onze klanten kunnen helpen met PAP-, PEP- en verneveltherapie.

Het hoofdkantoor van de Westfalen Groep in Münster, Duitsland.