Accountmanager Ziekenhuizen Marcel Jellema legt het uit.

Het ontzorgen van ziekenhuizen en hun personeel, dat is waar Marcel Jellema, Accountmanager Ziekenhuizen bij Westfalen Medical, zich dagelijks voor inzet. “We snappen de medische noden van onze klanten. Van zuurstoftank tot patiënt, van ziekenhuis tot thuis.”

In zijn rol als Accountmanager Ziekenhuizen bezoekt Marcel ziekenhuizen, legt contacten en spreekt hij met de inkoper, technische dienst en apotheker van het ziekenhuis. “Westfalen Medical levert bulkzuurstof die patiënten gebruiken als ze in het ziekenhuis liggen. Maar ook andere medische gassen, zoals koolzuur, stikstof en kooldioxide. We zijn bovendien een complete vraagbaak op het gebied van medische gassen. We leveren het niet alleen, maar zijn bijvoorbeeld ook betrokken bij validatie en kwaliteitsbewaking.”

’Patiëntveiligheid staat bij ons voorop’

Momenteel werkt Westfalen Medical samen met een aantal ziekenhuizen. “We leveren zuurstof aan hen en monitoren wekelijks het niveau en de afnames, zodat de voorraad op peil blijft. Vroeger moest iemand van de technische dienst naar een tank lopen om de voorraad te controleren. Nu volgen we het allemaal op afstand. Is de voorraad te laag, dan zijn we al onderweg. Eén van onze ziekenhuizen is zwaar getroffen door COVID-19. We hebben daar vier keer zoveel zuurstof naartoe moeten brengen dan normaal. Maar geen enkel moment is het ziekenhuis in de problemen gekomen. Patiëntveiligheid staat bij ons voorop.”

Dat blijkt ook uit de totaaloplossing die Westfalen Medical biedt. “We hebben een sterke positie in de thuiszorg. Dat betekent dat de transitie van ziekenhuispatiënt naar thuiswonende cliënt vlekkeloos kan gaan. We willen met de klant samen het hele systeem doorlichten en kijken hoe het beter kan. We leveren een totaalpakket aan kwaliteit, validatie, opslag en gebruik van medische gassen.” Marcel hoopt dan ook meer ziekenhuizen aan te trekken, zodat ook zij kunnen profiteren van de know-how en innovaties die Westfalen Medical te bieden heeft.

Comfy®

Een project waar Marcel onder meer enthousiast over kan vertellen is Comfy®. Een innovatieve uitvinding die een ziekenhuis inzicht geeft in de zuurstofcilinder voorraad en tot op de cilinder specifiek kan aangeven hoeveel zuurstof er nog in zit. “We krijgen regelmatig cilinders terug die nog meer dan de helft aan zuurstof in zich hebben. Dit kunnen we met dit systeem terugbrengen tot 15%, zodat er een winst is van 40% tot 45%.”

“We hebben ook inzicht in de houdbaarheid. Voorbeeld: een supermarkt houdt bij of de melk nog goed is voor de verkoop, maar als je het eenmaal in huis hebt, ben je er zelf verantwoordelijk voor om het goed te houden. Wij gaan een stap verder en houden dit voor onze klanten in de gaten. We bieden voorraadbewaking, automatische bestelling. In overleg kunnen we van alles regelen. We willen onze klanten van A tot Z ontzorgen.”

Wilt u meer weten over wat Westfalen Medical voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op: 0570-858404 of stuur een e-mail naar verkoop@westfalen.com  

10-12-2020 door Martine Mulder

Laatste nieuws

Oproep leden cliëntenraad

Helpt u onze zorg nog beter te maken? Westfalen Medical is een innovatief en snelgroeiend bedrijf. Wij vinden het belangrijk dat alles wat wij doen zo veel mogelijk aansluit bij...

Lees verder

Aanvragen is makkelijk

Makkelijk, snel en veilig een therapie aanvragen? Voor respiratoire aandoeningen doet u bij ons makkelijk én veilig uw aanvragen. Naast zuurstoftherapie kunt u bij ons ook terecht voor verneveltherapie, PEP-therapie,...

Lees verder