Dagelijks rijden er zo’n 40 servicemedewerkers door heel Nederland om onze cliënten en zorginstellingen te voorzien van zuurstof en de daarbij behorende apparatuur. Achter de schermen worden de servicemedewerkers aangestuurd en ingepland door onder andere Ferdy Brand, Senior Planner. “Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat alles op rolletjes loopt.”

“Voor dit werk moet je een goed geheugen hebben en moet je topografische kennis op orde zijn,” vertelt Ferdy. “Ik weet altijd wat er speelt en waar welke servicemedewerker rijdt.” Ferdy is, samen met twee collega’s, verantwoordelijk voor het plannen van routes en (bereikbaarheids)diensten voor de servicemedewerkers, de urenregistratie, het jaarrooster en het wagenpark.

Flexibel en op tijd leveren

“Een gemiddelde dag begint met het verwerken van e-mails,” legt Ferdy uit. “Die mails krijgen we binnen via customerservice en gaan vaak over mensen die gebeld hebben om een ander bezorgmoment af te spreken. Een dag eerder hebben alle cliënten namelijk een sms of e-mail ontvangen met een tijdsindicatie waarop we langskomen. Als dat moment niet uitkomt, zorgen wij, wanneer mogelijk, dat het moment wordt aangepast. Ook zijn we alert op mogelijke storingen aan apparatuur, waardoor er extra adressen ingepland moeten worden, en moeten we snel ingrijpen als een servicemedewerker ziek is of pech heeft met de wagen. Dan schakelen we snel en passen we bijvoorbeeld routes aan.”

Gedurende de dag gaan Ferdy en zijn collega’s aan de slag met nieuwe zuurstofaanvragen. “Het merendeel van de nieuwe aanvragen krijgen we in de loop van de dag binnen,” vervolgt Ferdy. “Een ziekenhuis stuurt die bijvoorbeeld in met het verzoek binnen 4, 24 of 48 uur te leveren. Wij gaan dan aan de slag om de levering binnen de gevraagde tijd rond te krijgen.”

Nieuwe ontwikkelingen

Inmiddels is Ferdy zo’n vijf jaar actief als planner, maar zijn loopbaan bij ons begon hij dertien jaar geleden bij de customerservice. “De functie van planner kwam een paar jaar terug op mijn pad en ik ben blij dat ik de overstap heb gemaakt. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Dit werk past goed bij mij en ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Ik heb leuke collega’s, het werk is afwisselend. En er komt steeds meer bij, omdat we blijven groeien. Ik vind het interessant om bij nieuwe ontwikkelingen betrokken te zijn.”

Vroeg op pad

In coronatijd heeft Ferdy ook een nieuwe interesse ontdekt in zijn vrije tijd: wandelen en foto’s maken. Want nu festivals en zijn vrijwilligerswerk zijn weggevallen, houdt hij tijd over. Ferdy: “Ik wandel elk weekend. Ik heb inmiddels 30 verschillende steden bezocht. En ik houd mijn werkritme aan, dus ik ben om 7.00 uur al onderweg en kom nauwelijks mensen tegen. Tijdens het wandelen maak ik foto’s. De volgende stap is een echte fotocamera aanschaffen, zodat ik nog mooiere foto’s kan maken. Corona heeft mij zo ook iets positiefs opgeleverd.”

18-02-2021 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Westfalen wordt steeds groener

Westfalen Groep door EcoVadis erkend met platina medaille! Van alternatieve aandrijfenergie tot waterstof, milieuvriendelijke koudemiddelen en warmte op basis van elektriciteit. In het kader van de groene transformatie stapt de...

Lees verder

Verlenging Verklaring betrouwbare toeleverancier

Met veel trots kunnen wij bekend maken dat we onlangs opnieuw gecertificeerd zijn als betrouwbare toeleverancier van medische gassen. Vrij vertaald; als farmaceutische groothandel is Westfalen Medical een betrouwbare partner....

Lees verder