Een baan met betekenis, zo kijkt Bart Seuren naar zijn werk als Servicemedewerker bij Westfalen Medical. Dagelijks rijdt hij door Midden-Limburg en voorziet hij cliënten van de benodigdheden voor zuurstof- en verneveltherapie. Ook lost hij storingen op en verzorgt hij het jaarlijks onderhoud van de apparatuur.

“Ik vind mijn baan fantastisch”, vertelt Bart. “Dat ik iets voor mensen kan betekenen en bijdraag aan hun kwaliteit van leven. De therapieën die ik aflever zijn onmisbaar voor hen. Ik kom bijvoorbeeld dagelijks thuis bij mensen die 24 uur per dag zuurstof nodig hebben, maar ook alleen voor de nacht of bij inspanningen.”

Maatwerk

“Wat de situatie ook is: we leveren maatwerk voor iedere client”, vervolgt Bart. “De producten die ik aflever zijn soms voor cliënten te zwaar of niet handzaam genoeg. Wat de precieze aanleiding ook is, we gaan op zoek naar een oplossing. Zodat we het comfort en de vrijheid van onze cliënten zoveel mogelijk waarborgen.”

De route, en de bijbehorende gezichten, wisselen per dag voor Bart. “Sommige cliënten zie ik wekelijks, anderen één keer per maand of per jaar. Ik lever bij hen onder meer volle zuurstofcilinders af en neem de lege mee. Bij nieuwe cliënten leg ik bij levering uit hoe de apparatuur werkt. Twee weken na levering breng ik dan nog eens een bezoek om te horen hoe het gaat. Dat is ook hoofdzakelijk waar ik me mee bezig houd: zuurstoftherapie. Daarnaast lever ik waar nodig de benodigdheden voor verneveltherapie en voer ik bij cliënten het jaarlijks onderhoud uit. Alle benodigde materialen haal ik de dag voor levering af op ons depot. De route ligt dan ook al vast, alleen bij een spoedgeval of spoedaanvraag wijk ik ervan af.”

Apparatuur in quarantaine

Door de coronacrisis moeten Bart en zijn collega’s hun werk anders uitvoeren dan normaal. “Bij coronapatiënten leveren we ook de benodigdheden af, maar krijgen de mensen een instructievideo toegestuurd. De uitleg doen we dan niet in persoon. En als we de apparatuur weer ophalen, moet deze drie dagen in quarantaine waarna deze gereinigd kan worden. Het is een hele andere werkwijze. We hebben enorm drukke tijden gehad door corona.”

Voldoening

Inmiddels werkt Bart bijna tien jaar als Servicemedewerker bij Westfalen Medical. Gevraagd of Bart zichzelf ooit ander werk ziet doen, antwoordt hij: “Westfalen Medical is enorm gegroeid en blijft groeien, waardoor mijn baan zich ook blijft ontwikkelen. Ik zou niets anders willen. Dit werk en het fijne contact met de cliënten geeft mij zoveel voldoening.”

30-06-2021 door Martine Mulder

Laatste nieuws

Westfalen wordt steeds groener

Westfalen Groep door EcoVadis erkend met platina medaille! Van alternatieve aandrijfenergie tot waterstof, milieuvriendelijke koudemiddelen en warmte op basis van elektriciteit. In het kader van de groene transformatie stapt de...

Lees verder

Verlenging Verklaring betrouwbare toeleverancier

Met veel trots kunnen wij bekend maken dat we onlangs opnieuw gecertificeerd zijn als betrouwbare toeleverancier van medische gassen. Vrij vertaald; als farmaceutische groothandel is Westfalen Medical een betrouwbare partner....

Lees verder