Bij Westfalen Medical ben je nooit uitgeleerd. Daar kan Robin Tönissen over meepraten. Robin is begonnen als afstudeerstagiair, maar is inmiddels al zes jaar accountmanager én gediplomeerd marketingstrateeg, dankzij een studie die hem door Westfalen Medical is aangeboden. Robin: “Het is een heel warme organisatie, die haar cliënten echt centraal stelt.”

Robin behaalde zijn diploma commerciële economie in 2014, nadat hij zijn afstudeerscriptie succesvol afrondde op de salesafdeling van Westfalen Medical. Robin: “Mij is toen de vraag gesteld of ik in dienst wilde komen. Daar moest ik eerst over nadenken, omdat ik ook graag wilde doorstuderen. Uiteindelijk heb ik besloten om de uitdaging aan te gaan, aangezien Westfalen Medical mij veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden kon bieden.”

Nooit uitgeleerd

Deze mogelijkheden heeft Robin met beide handen aangegrepen: hij heeft inmiddels zijn NIMA C-diploma op zak en mag zich dus, naast accountmanager, ook volleerd marketingstrateeg noemen. In die rol zal Robin zich straks ook gaan buigen over marketingstrategische vraagstukken binnen de organisatie, waarvoor zijn ervaring als accountmanager goed van pas komt: “Als accountmanager heb ik veel contact met onze doelgroepen. Daardoor heb ik een goed besef van hun wensen en behoeften. Essentieel voor een goede marketingstrategie.”

Voorlopig blijft Robin zijn marketingwerkzaamheden combineren met zijn functie als accountmanager. “Als accountmanager ben ik dagelijks veel onderweg door een groot deel van het land. Ik kom op veel plekken om advies te geven over onze therapieën aan onder andere longverpleegkundigen, longartsen, huisartsen en zorggroepen en ben aanwezig op veel bijscholingen, beurzen en congressen. Daarbij krijg ik de vrijheid om mijn eigen agenda te bepalen en die flexibiliteit is enorm prettig. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik me steeds meer ga concentreren op strategische marketing, maar nu vind ik de combinatie juist heel leuk.”

Cliënt centraal

Robin is blij te werken in een naar eigen zeggen ‘heel warme organisatie’ als Westfalen Medical: “Je merkt aan alles dat het een familiebedrijf is. Intern wordt de medewerker echt vooropgesteld; daarbuiten staat de cliënt volledig centraal. Bovendien is het een heel maatschappelijk betrokken bedrijf, dat zich op allerlei fronten actief inzet om de respiratoire zorg verder te verbeteren.”

27-05-2020 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Kerst en Oud & Nieuw zijn in aantocht

Kerst en Oud & Nieuw zijn in aantocht. Tijdens deze dagen zijn onze openingstijden aangepast: 24 december: 08.00 – 17.00 uur 31 december: 08.00 – 17.00 uur Altijd bereikbaar bij...

Lees verder

Onze nieuwe website staat live!

Met trots presenteren wij u onze nieuwe website voor zorginstellingen.  De website is toegespitst op huisartsen, hulpdiensten, verpleeghuizen, ziekenhuizen en de offshore. U ziet in één oogopslag: De producten die voor...

Lees verder