Te groot. De verleiding van de telefoon. Geen bliepje willen we missen. De dag zou eens in duigen kunnen vallen. In het verkeer is dat aan de orde van de dag, voor de slachtoffers dan. En hun geliefden. Geen dag die in duigen valt, maar een heel leven. Te vaak.

Westfalen Medical stimuleert veilig werken en rijden en doet er alles aan om dat mogelijk te maken. Daarom zijn alle servicebussen en leaseauto’s uitgerust met de  SaveDrivePod®. Daarmee voorkomt de chauffeur onveilig en strafbaar telefoongebruik, met alle gevolgen van dien.

Veilig rijden met de SafeDrivePod® 

Hoe het werkt? De SafeDrivePod® is een apparaatje dat in de auto ligt en via Bluetooth® aan de mobiel wordt gekoppeld door middel van een speciale app. Zodra de chauffeur sneller rijdt dan 10 km per uur, vergrendelt het scherm van de mobiel. Handsfree bellen en gebeld worden blijft mogelijk. Staat de auto 30 seconden stil, dan wordt het scherm automatisch gedeblokkeerd.

Rijden gebeurt natuurlijk niet alleen onder werktijd. Daarom beveelt Westfalen Medical de SafeDrivePod® ook aan voor privégebruik. Wie niet in een auto van de baas rijdt, kan dit vernuftige systeem via het bedrijf aanschaffen. Goed voorbeeld doet goed volgen.


18-11-2019 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

7 tips bij koud weer

7 Tips bij het koude weer voor mensen met een longziekte.  Elk seizoen brengt bepaalde prikkels met zich mee, maar in de winter nemen de klachten bij mensen met een...

Lees verder

Donatie aan Oekraïne

Elkaar helpen, dat doen wij graag. Zo hebben wij een flink aantal zuurstofconcentratoren inclusief toebehoren gedoneerd aan een regionaal ziekenhuis in Oekraïne. Het ziekenhuis ligt buiten de stad Zhytomyr in...

Lees verder