Het coronavirus loopt als een rode draad door de Miljoenennota die dinsdag is gepresenteerd en onderstreept het belang van goede gezondheidszorg. 

In de Miljoenennota is er ook veel aandacht voor de neveneffecten van de coronacrisis. De crisis onderstreept het belang van goede gezondheidszorg en geeft volgens de regering aanleiding om goed te kijken naar de organisatie van de zorg. De regering constateert onder meer dat door de coronacrisis de inzet van innovaties, zoals het leveren van zorg op afstand, is versneld. Meer dan ooit worden e-health en technologie toegepast. Dit biedt volgens de regering goede kansen om de toegankelijkheid van zorg voor patiënten te verbeteren.

Cliënt op afstand monitoren

Bij Westfalen Medical onderschrijven we de mogelijkheden en voordelen van e-health. Op onze OSA-afdeling zijn we er al concreet mee bezig. We maken gebruik van de nieuwste apparatuur waarmee we cliënten op afstand kunnen monitoren.  Dat biedt legio voordelen. Alle essentiële therapiegegevens zijn digitaal en real-time inzichtelijk. Zo kunnen we bijzonderheden snel signaleren en direct anticiperen. Lees hier meer over e-health en OSA. We volgen de ontwikkelingen op de voet en onderzoeken hoe we soortgelijke toepassingen ook voor andere therapiesoorten kunnen inzetten.

Toegankelijk

Ook op andere manieren benutten we de mogelijkheden die online biedt om zorg zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo zijn onze therapieën ondergebracht op een eigen, gebruiksvriendelijke website waar alle belangrijke informatie is verzameld. Meer weten? Bekijk dan onze websites.

www.zuurstofinfo.nl

www.cpapinfo.nl

www.vernevelaarinfo.nl

www.pepinformatie.nl

16-09-2020 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Bart Seuren Servicemedewerker

Een baan met betekenis, zo kijkt Bart Seuren naar zijn werk als Servicemedewerker bij Westfalen Medical. Dagelijks rijdt hij door Midden-Limburg en voorziet hij cliënten van de benodigdheden voor zuurstof-...

Lees verder

Ferdy Brand - Senior Planner

Dagelijks rijden er zo’n 40 servicemedewerkers door heel Nederland om onze cliënten en zorginstellingen te voorzien van zuurstof en de daarbij behorende apparatuur. Achter de schermen worden de servicemedewerkers aangestuurd...

Lees verder