Is het bij u in huis ook zo warm? Wij hebben 7 tips om uw huis (en uw hoofd) koel te houden tijdens deze warme dagen.

  1. Houd overdag uw ramen en deuren zoveel mogelijk dicht. Zo blijft de warme lucht buiten. Let er wel op dat de roosters open blijven, zodat er nog frisse lucht binnen kan komen.
  2. Doe uw zonneschermen en/of gordijnen overdag dicht. Op die manier houdt u direct zonlicht en dus de warmte buiten uw huis.
  3. Zet, zodra het buiten afkoelt, de ramen en deuren tegenover elkaar open. Hierdoor kan het goed doorluchten en waait de warme lucht uw huis uit.
  4. Maak gebruik van een ventilator of airco.
  5. Kies voor een koude lunch of diner, zoals een salade of een lekkere wrap. Hierdoor hoeft de oven, airfryer en/of het fornuis niet aan en geven ze geen warmte af.
  6. Elektrische apparaten genereren warmte. Zet daarom apparaten die u niet gebruikt, zoals de televisie op de achtergrond en laptop, uit.
  7. Zet uw vaatwasser in de avond aan en ruim hem de volgende ochtend pas uit. De vaat is dan al afgekoeld en de warmte komt uw keuken niet in.

Mocht dit allemaal niet meer werken en heeft u echt verkoeling nodig, dan kunt u uw polsen onder koud stromend water houden. Hierdoor frist uw hele lichaam snel op.

We hopen dat u met deze tips het hoofd koel kunt houden en de hitte buiten de deur.

12-08-2024 door Geesje

Laatste nieuws

7 tips voor een koel huis

Is het bij u in huis ook zo warm? Wij hebben 7 tips om uw huis (en uw hoofd) koel te houden tijdens deze warme dagen. Houd overdag uw ramen...

Lees verder

Westfalen wordt steeds groener

Westfalen Groep door EcoVadis erkend met platina medaille! Van alternatieve aandrijfenergie tot waterstof, milieuvriendelijke koudemiddelen en warmte op basis van elektriciteit. In het kader van de groene transformatie stapt de...

Lees verder