Het coronavirus grijpt weer om zich heen. Dat merken we ook bij Westfalen Medical. De vraag naar medicinale zuurstof en apparatuur voor coronapatiënten neemt toe. “We zijn goed voorbereid om in deze tweede golf te doen wat van ons wordt gevraagd”, vertelt Perry Sanders, directeur van Westfalen Medical. 

“We zien de laatste weken de vraag naar medicinale zuurstof en zuurstofapparatuur voor COVID-19 patiënten weer toenemen”, vertelt Perry. “We krijgen nu vijf, zes aanvragen per dag voor levering van zuurstofvoorzieningen aan COVID-19 patiënten in de thuissituatie, naast de reguliere aanvragen. Dat is nog niet zoveel als de piek tijdens de eerste golf, toen we zo’n twintig coronagerelateerde aanvragen per dag kregen, maar duidelijk is dat we weer in een opwaartse curve zitten. We krijgen ook van ziekenhuizen, ambulancediensten en verpleeghuizen aanvragen om extra zuurstof en apparatuur, zoals zuurstofconcentratoren, te leveren.”

Kennis en ervaring

Westfalen Medical is nu beter voorbereid dankzij de kennis en ervaring die we tijdens de eerste golf hebben opgedaan, vertelt Perry. “In het voorjaar was corona voor iedereen compleet nieuw. Nu hebben we de protocollen en instructies klaar liggen zodat iedereen weet wat hij moet doen. Dat is een belangrijk verschil met de eerste golf. Om een voorbeeld te geven: onze servicemedewerkers weten welke beschermingsmiddelen ze moeten dragen als ze zuurstof en apparatuur afleveren bij COVID-19 patiënten in de thuissituatie, dat ze deze buiten moeten neerzetten en hoe ze fysiek op afstand instructie kunnen geven.”

Voldoende middelen op voorraad

Intern is ook het coronateam van Westfalen Medical weer actief. “Daarin bespreken we alle zaken die te maken hebben met corona en die van invloed zijn op Westfalen Medical. Hoe waarborgen we de veiligheid van patiënten en onze medewerkers? Wat moeten we doen om de overheidsmaatregelen binnen ons bedrijf toe te passen? Hoe staat het met de voorraden? We zijn goed voorbereid op de tweede golf en staan klaar om patiënten van zuurstof en materialen te voorzien. Dat geldt zowel voor patiënten in de thuissituatie als patiënten die in een ziekenhuis of verpleeghuis verblijven. En mochten er weer cohortafdelingen worden geopend, dan kunnen we die ook voorzien van apparatuur en middelen. We hebben voldoende voorraad om de tweede golf aan te kunnen.”

Houd je aan de voorschriften

Perry besluit met een oproep. “Eerder sprak ik de hoop uit dat een tweede golf uit zou blijven, maar dat is helaas niet gelukt. Nu hoop ik vooral dat we de trend snel weten te keren. Het is in ons aller belang om de stijgende curve te doorbreken. De sleutel daarvoor hebben we zelf in handen. Iedereen kan een bijdrage leveren door de voorschriften van de overheid op te volgen: houd 1,5 meter afstand, was je handen regelmatig, et cetera et cetera. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor een ander. Het is namelijk een maatschappelijk belang om het coronavirus zo snel mogelijk te stoppen.”

15-10-2020 door Wendy Mentink

Laatste nieuws

Westfalen wordt steeds groener

Westfalen Groep door EcoVadis erkend met platina medaille! Van alternatieve aandrijfenergie tot waterstof, milieuvriendelijke koudemiddelen en warmte op basis van elektriciteit. In het kader van de groene transformatie stapt de...

Lees verder

Verlenging Verklaring betrouwbare toeleverancier

Met veel trots kunnen wij bekend maken dat we onlangs opnieuw gecertificeerd zijn als betrouwbare toeleverancier van medische gassen. Vrij vertaald; als farmaceutische groothandel is Westfalen Medical een betrouwbare partner....

Lees verder