Deze tips helpen u de winter de baas te blijven.

Met de feestdagen in aantocht staat ook de winter weer voor de deur. Deze periode krijgt onze weerstand aardig wat te verduren. Dat geldt zeker voor mensen met een aandoening aan de luchtwegen, die vaak extra gevoelig zijn voor de winter. Onderstaande tips helpen hen de winter de baas te blijven.

Raadpleeg uw arts

Koude en vochtige lucht kan zorgen voor een vervelende prikkel in de longen. Net als de lucht van houtkachels die ’s winters vaker aanstaan. Bij koud en mistig weer is het daarom aan te raden een dagje binnen te blijven. Wilt u toch graag naar buiten? Dan kunnen extra medicijnen helpen tegen overgevoeligheid bij kou. Raadpleeg hiervoor uw arts. Hij of zij kan beoordelen of u baat heeft bij een hogere dosis.

   
Kleed u goed aan

Ook warme kleding kan helpen bij gevoeligheid voor kou. Bij te luchtige kleding heeft uw lichaam meer energie nodig om u warm te houden. Bij koud en mistig weer is het verstandig een sjaal om te doen. Een sjaal voor uw neus en mond filtert de lucht en zorgt voor een betere temperatuur en luchtvochtigheid. 


Voorkom besmetting

Mensen met een aandoening aan de luchtwegen zijn vatbaarder voor griep en verkoudheid. Bovendien monden griep en verkoudheid eerder uit in een longontsteking. Omdat de meeste bacteriën worden verspreid via de handen, is het verstandig ze vaker te wassen met water en desinfecterende zeep. Zorg daarnaast voor voldoende slaap, gezonde voeding en beweging voor verdere verbetering van uw weerstand.


Blijf binnen tijdens de jaarwisseling

Vuurwerk zorgt voor een hogere concentratie fijnstof in de lucht. In de eerste twee uren van het nieuwe jaar ligt de concentratie fijnstof 40 keer hoger dan normaal. Bent u hier gevoelig voor? Dan is het aan te raden tijdens de jaarwisseling binnen te blijven. Wilt u toch graag naar buiten en gebruikt u zuurstof? Zorg dan altijd voor voldoende afstand tot het vuurwerk. 

Wij wensen iedereen heel fijne feestdagen en een gelukkig 2020! 


19-12-2019 door Martine Mulder

Laatste nieuws

Accountmanager Michiel Roerade over Westfalen Medical

“Wij zetten de belangen van onze cliënten echt voorop”.  Van verpleegkundige naar accountmanager. Een carrièreswitch die misschien niet direct voor de hand ligt, maar Michiel Roerade maakt hem. “Als accountmanager...

Lees verder

Goede voornemens

Zo houdt u uw goede voornemens vol. Velen zijn het nieuwe jaar vol goede moed van start gegaan met een waslijst aan goede voornemens. Maar op de drempel van februari...

Lees verder