Er gaat een hele wereld schuil achter het aanleveren van de apparatuur en benodigdheden van al onze therapieën. Spin in het web is Edo Hamer, Teamleider logistiek en techniek. “Iedere dag hebben mijn team en ik het doel om de cliënten en klanten van Westfalen Medical te voorzien van wat zij nodig hebben, op het moment dat ze het nodig hebben.”

Edo bestiert twee afdelingen: logistiek en techniek. Dagelijks komen bij logistiek retourgoederen binnen. Bijvoorbeeld het zuurstofapparaat van een coronapatiënt die thuis is behandeld. Is de apparatuur in aanraking geweest met een coronapatiënt, dan gaat deze eerst standaard drie dagen in quarantaine. Vervolgens wordt het apparaat overgebracht naar de afdeling techniek. Hier wordt apparatuur grondig schoongemaakt en nagekeken. Zijn er reparaties nodig, dan worden deze ter plekke uitgevoerd. In uitzonderlijke gevallen wordt het apparaat naar de leverancier gestuurd. Functioneert het apparaat goed, dan gaat het door naar een nieuwe cliënt, een ziekenhuis of verpleeghuis. 

Edo: “Ik leid alles in goede banen en zorg dat de voorraden op peil zijn en blijven. Onze cliënten en klanten moeten op ons kunnen rekenen. Ook in uitzonderlijke tijden, zoals met de coronapandemie. Heeft een cliënt of klant de volgende dag iets nodig, dan zorgen we dat de apparatuur en benodigdheden direct klaar worden gemaakt en op transport worden gezet. Het is belangrijk dat we er bovenop zitten, zodat we de beste service kunnen verlenen.”

Naast het dagelijks werk houdt Edo zich ook bezig met een nieuw project: de inrichting van ons nieuwe magazijn. “Westfalen Medical groeit en dat betekent dat het hele magazijn wordt vernieuwd. Ik ben betrokken bij de indeling. Hoe efficiënter we het inrichten, hoe beter we ons werk kunnen doen.”

Zoals Edo over zijn werk praat, lijkt het alsof hij al jaren bij Westfalen Medical werkt. Toch is hij pas twee maanden bij ons in dienst. “Naast mijn vorige werk heb ik een vierjarige opleiding in de logistiek gedaan. Die kan ik hier optimaal in de praktijk brengen. Weet ik iets niet, dan nemen mijn collega’s de tijd om het mij uit te leggen. Bovendien heb ik het vertrouwen van Westfalen Medical en dat voelt goed. Het mooie is ook: we weten allemaal waar we het voor doen. We maken het leven van patiënten comfortabeler. Als er dan eens iets extra’s moet gebeuren, dan draaien we daar onze hand niet voor om. We halen daar juist energie uit. Dat geeft een goed gevoel.” 

28-07-2021 door Martine Mulder

Laatste nieuws

Oproep leden cliëntenraad

Helpt u onze zorg nog beter te maken? Westfalen Medical is een innovatief en snelgroeiend bedrijf. Wij vinden het belangrijk dat alles wat wij doen zo veel mogelijk aansluit bij...

Lees verder

Aanvragen is makkelijk

Makkelijk, snel en veilig een therapie aanvragen? Voor respiratoire aandoeningen doet u bij ons makkelijk én veilig uw aanvragen. Naast zuurstoftherapie kunt u bij ons ook terecht voor verneveltherapie, PEP-therapie,...

Lees verder