Postadres

Postbus 124

7400 AC Deventer

Telefoonnummer

0570-858450

Één telefoonnummer voor al uw vragen


Stel uw vraag


De concentrator maakt elke keer een plof geluid, is dit normaal?

Dit geluid hoort bij het apparaat. Het apparaat trekt de zuurstof uit de omgevingslucht en filtert in het apparaat de kooldioxide en stikstof. De plof is de uitscheiding van de stikstof en kooldioxide terug de omgevingslucht in. Vervolgens gaat een hoog percentage zuurstof via het neusbrilletje naar de gebruiker.

Er blijft water in de slang hangen, wat moet ik doen?

Als dit voorkomt, laat dan door de servicemedewerker een wateropvanger plaatsen tussen het neusslangetje en de lange slang, mits deze nog niet aanwezig is. Als dit niet voldoende werkt ontkoppel dan op het moment zelf de slang van de gebruiker en laat de zuurstof op 5 liter door de slang blazen. Op deze manier is het overtollige water er tijdelijk weer uit. Als dit niet geholpen heeft, raadpleeg dan de customer service voor hulp.

Het apparaat geeft veel warmte af, kan dit kwaad?

Het klopt inderdaad dat het apparaat warmte afgeeft, plaats hem daarom ook niet achter een gordijn. Wat betreft de plaatsing adviseren wij een afstand van circa 1 meter vanaf een gordijn of muur. Zorg daarnaast altijd voor voldoende ventilatie in de ruimte.

Hoe verander ik bij een Kröber de literinstelling?

Als u voor het apparaat staat, drukt u de rechterknop in en houdt u deze ingedrukt tot het moment dat de liters gaan knipperen. Vervolgens draait u met dezelfde knop naar de gewenste instelling. U zet de instelling vast door de knop weer in te drukken. Vervolgens ziet u dat de oude literinstelling langzaam naar de gewenste literinstelling toeloopt.

Mag ik kaarsjes branden in dezelfde ruimte als waar ik zuurstof gebruik?

Open vuur is ten strengste verboden bij het gebruik van zuurstof. Hiervoor zijn alternatieven te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen voorzien van batterijen.

Mijn concentrator piept, wat moet ik doen?

Als uw concentrator een pieptoon geeft, kan dat verschillende oorzaken hebben. Bij een onderbroken pieptoon, is de oorzaak vaak een knik in de zuurstofslang, een verstopte neusbril of het balletje in de flowbuis dat nog op 0 staat. Hoort u een aaneengesloten pieptoon dan heeft dit te maken met een eventuele stroomstoring. Controleer ook of de stekker wel goed is aangesloten aan de achterkant van de concentrator. Plaats de stekker altijd direct in het stopcontact. Gebruik geen verlengsnoer of stekkerdoos.

Verbruikt de concentrator veel stroom?

Per concentrator verschilt het stroomverbruik. De specificaties staan op de productenpagina van onze website vermeld. De apparatuur verbruikt relatief veel stroom. Wij raden u daarom aan, mits dit mogelijk is, om het maandelijkse voorschot voor stroomkosten iets te verhogen. Hiermee minimaliseert u de kans op onaangename verrassingen.

Waar moet het balletje van de flow-instelling op staan?

Het balletje stelt u in op het aantal voorgeschreven liters van de arts. Het streepje op de flowmeter plaatst u in het hart van het balletje.

Vraag niet gevonden?

Onze customerservice zal uw vraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Met het invullen van dit formulier geeft u toestemming uw gegevens eenmalig te gebruiken, zodat Westfalen Medical B.V. contact met u kan opnemen naar aanleiding van het ingevulde contactformulier. In de privacyverklaring kunt u lezen hoe Westfalen Medical B.V. uw gegevens veilig opslaat.

Social
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube