Postadres

Postbus 124

7400 AC Deventer

Telefoonnummer

0570-858450

Één telefoonnummer voor al uw vragen


Stel uw vraag


Het reduceertoestel lekt, wat kan ik doen?

Het reduceertoestel kan inderdaad lekken. Dit kan komen doordat het rubberen ringetje in het reduceertoestel iets gescheurd is. Probeer dit niet zelf te maken! Vanwege veiligheidsvoorschriften mogen wij deze ringetjes namelijk niet door u zelf laten vervangen. Neem contact op met onze customer service om een afspraak te maken voor vervanging door een service medewerker. Als het goed is hebt u nog een extra reduceertoestel op uw noodcilinder, die u ook voor de kleine cilinders kunt gebruiken.

Hoe krijg ik het reduceertoestel van de kleine cilinder af?

Als de kleine (2 liter) cilinder leeg is en u wilt het reduceertoestel vervangen om op een volle cilinder te draaien, draai dan de hoofdknop (geel/zwart) dicht. Vervolgens draait u het reduceertoestel op 3 tot 5 liter. Nu kan de lucht die tussen de cilinder en het reduceertoestel zit weglopen. Dit haalt de druk weg van het reduceertoestel. U kunt het reduceertoestel er nu makkelijk afdraaien. Voor het afkoppelen van het reduceertoestel mag u nooit gebruik maken van eigen gereedschap.

Mag ik mijn fles neerleggen of moet ik deze rechtop houden?

De cilinder mag liggen, let echter wel op het reduceertoestel. Bij een bespaartoestel kan een liggende cilinder problemen geven. Bij een 'gewoon'/continue reduceertoestel is het geen probleem.
Daarentegen mag u een stroller, als deze gevuld is met vloeibare zuurstof, niet neerleggen, deze dient u altijd rechtop te houden. Voor een stroller die leeg is, geldt dit uiteraard niet.

Mogen de cilinders buiten staan?

Cilinders mogen buiten staan. Ze kunnen tegen kou en warmte. Wel moeten ze afgedekt worden om te voorkomen dat ze beschadigen en/ of vies worden. De cilinders dienen onder toezicht te worden opgeslagen en zonder gemonteerd reduceertoestel.

Waarom heb ik een grote cilinder gekregen?

De grote cilinder op het wagentje die naast de concentrator geleverd wordt is bedoeld als noodvoorziening (backup). Als er een stroomstoring is of het apparaat gaat kapot dan heeft u altijd een cilinder (backup) staan waar u een aantal uren mee vooruit kan.

Vraag niet gevonden?

Onze customerservice zal uw vraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Met het invullen van dit formulier geeft u toestemming uw gegevens eenmalig te gebruiken, zodat Westfalen Medical B.V. contact met u kan opnemen naar aanleiding van het ingevulde contactformulier. In de privacyverklaring kunt u lezen hoe Westfalen Medical B.V. uw gegevens veilig opslaat.

Social
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube