Postadres

Postbus 124

7400 AC Deventer

Telefoonnummer

0570-858450

Één telefoonnummer voor al uw vragen


Stel uw vraag


Hoe weet ik wanneer mijn zuurstof wordt bezorgd?

Nadat wij de zuurstofvoorziening bij u hebben geplaatst, ontvangt u van ons een brief met praktische informatie. Hierin staat ook wat uw bezoekdag is. Dit is de vaste dag waarop wij zuurstof afleveren.
Kort voor de levering herinneren wij u per e-mail aan de dag en het dagdeel (’s ochtends of ’s middags) waarop u de levering kunt verwachten. Zorgt u ervoor dat er iemand aanwezig is die de deur voor ons opendoet? Als dat echt niet lukt, stelt u ons daarvan op de hoogte?
Valt de bezoekdag op een feestdag, dan bezorgen wij niet. Op de feestdagenkaart die u van ons hebt ontvangen, ziet u of uw bezoekdag op een feestdag valt. Is dat het geval, dan schuift de bezoekdag automatisch een week op.

Ik wil graag op vakantie ondanks dat ik zuurstof gebruik, wat moet ik doen?

Als u op vakantie wilt, kan dit zeker geregeld worden! Het verstandigst is om met onze customer service contact op te nemen. Zij informeren u over de vele mogelijkheden. Of kijkt u op onze website onder; zorggebieden/thuiszorg/vakantie.

Moet ik de brandweer en verzekeringsmaatschappij informeren, en wat moet ik aan ze doorgeven?

Tijdens de eerste zuurstoflevering bij u thuis, vertelt onze servicemedewerker dat u de brandweer op de hoogte moet stellen van het gebruik van zuurstof in huis. Wij leveren een sticker die aangeeft dat er zuurstof in de woning aanwezig is. Voor de brandweer is het van cruciaal belang dat u de sticker plaatst op de voordeur of een andere goed zichtbare plek.
Met betrekking tot uw verzekering is het van belang dat u een melding maakt dat er zuurstof is geplaatst in de thuissituatie. Dit kan van belang zijn voor uw inboedelverzekering.

Wat kan ik gebruiken tegen een droge neus?

Er is door onze apotheker een neusgel ontwikkeld voor mensen met een droge neus. Deze gel is gegarandeerd veilig te gebruiken in combinatie met medicinale zuurstof. Andere vormen van zalf of crème mag u absoluut niet gebruiken! U gebruikt onze neusgel op waterbasis naar behoefte, net als u de ‘gewone’ variant zou gebruiken. Onze neusgel koopt u voortaan zonder recept bij uw servicemedewerker. Wilt u niet wachten op zijn/haar komst, neem dan gerust contact op met onze customerservice. Patiënten die een gebruik boven de 3 liter hanteren hebben vaak (mits wij hiervan op de hoogte zijn gebracht) een waterpotje aan de apparatuur hangen om de lucht in hun neus iets vochtiger te maken. Gebruikt u 3 liter of minder zuurstof, en heeft u toch last van een droge neus? Uw arts kan dit bij ons kenbaar maken. Wij leveren u vervolgens een waterpotje.

Worden alle voorzieningen vergoed door de verzekeraar?

Er wordt door ons altijd een standaardpakket geleverd bij de eerste levering. Het is mogelijk om hier vanaf te wijken. Neem hiervoor contact op met onze customer service afdeling. Zij vertellen u welke mogelijkheden er zijn en of uw zorgverzekeraar hiervoor een vergoeding geeft.

Vraag niet gevonden?

Onze customerservice zal uw vraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

Social
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube