Maatschappelijk verantwoord op rolletjes

In de kern draait het bij Westfalen Medical om mensen met gebrek aan zuurstof. Als geen ander weten wij dat die mensen, onze cliënten, behoefte hebben aan een schone leefomgeving. Maar met een kleine 17 miljoen mensen op de postzegel Nederland, staat ons milieu zwaar onder druk.

Als Westfalen Medical lossen wij dat probleem natuurlijk niet op. Wij proberen wel een steentje bij te dragen aan een schoner leefmilieu. Bijvoorbeeld door kritisch te kijken naar ons wagenpark. Met zo’n 30 bedrijfswagens, waarmee we dagelijks door het hele land zuurstof bezorgen, zijn we echte kilometervreters. Willen we maatschappelijk verantwoord ondernemen, en dat willen we, dan ligt daarin een uitdaging.

Nieuw onderweg

We hebben net weer 4 nieuwe wagens langs de weg, 2 Mercedes-Benz Sprinters en 2 Mercedes-Benz Citans en binnenkort komt er nog een Sprinter bij. Een mooie gelegenheid om met u te delen hoe wij dat maatschappelijk verantwoord ondernemen doortrekken naar ons wagenpark. We doen dit in nauwe samenwerking met onze gewaardeerde relaties

  • Mercedes Benz Dealer Wensink Deventer
  • Bedrijfswageninrichter Isfordink en
  • Leasepartner H4 Mobility.

Voorop staat dat de zuurstoflevering op rolletjes loopt. Dat betekent een solide wagenpark, gecombineerd met het vertrouwen op service en zekerheid. “Natuurlijk, de prijsstelling is van belang en het rijcomfort speelt mee bij de keuze voor Mercedes-Benz, maar het allerbelangrijkste is de service” zo zegt onze manager customer service Bert Hukema en benadrukt hij dat 24-uurs service voor Westfalen Medical een noodzaak is. “Wij kunnen ons niet permitteren stil te staan en omdat we onze partners het liefst in de regio zoeken, is de keuze voor Wensink Deventer een logische.”

Slim ingericht onderweg

Het vervoer van zuurstof stelt speciale eisen aan de wagens. In Isfordink in Olst vonden wij een slimme partner voor de inrichting van onze bedrijfswagens. Directeur Patrick Isfordink is terecht trots op hun prestaties. “Door de goede samenwerking met H4 en Wensink zijn we in staat om in één week een klant-en-klare service bus op de weg te zetten” illustreert hij.

Net als Westfalen Medical denkt ook Isfordink aan het milieu. Door de toepassing van een aluminium inrichting van Aluca in combinatie met aluminium vloeren en wanden, is het totaalgewicht relatief laag. Dan heeft dan weer een positief effect op het brandstofverbruik, de uitlaatgasuitstoot en de onderhoudskosten. Zeg maar, minder belastend voor het milieu.

Veilig onderweg met gevaarlijke stoffen

Maar dat is niet alles. De keuze voor aluminium zorgt ook voor optimale crashbestendigheid en maximale brandvertraging. Een belangrijk punt is de ontluchting van de laadruimte. Onze medewerkers zijn onderweg met gevaarlijke stoffen, daarom hebben we in overleg met Isfordink gekozen voor zes beluchtingspunten; ruim meer dan wettelijk voorgeschreven.

Slim onderweg

We noemden Wensink Deventer, we vermeldden Isfordink Olst, rest ons nog u voor te stellen aan onze gewaardeerde leasepartner H4 Mobility. Met hen werken we nu al weer 4 jaar samen. De betrokkenheid van H4 Mobility bij Westfalen Medical gaat veel verder dan alleen het leasen van het wagenpark.

Actueel onderweg

Het concept waarin we samenwerken heet H4 Mobility ‘vervoer van de zaak 2.0’. Doel is verlaging van de mobiliteitskosten en de CO2-uitstoot en verhoging van de medewerkertevredenheid. Zo is elke auto uitgerust met de data-unit H4iQ, die ons voorziet van actuele (management)informatie, zodat we processen altijd tijdig kunnen verbeteren en bijsturen, zonder de servicemedewerkers het stuur uit handen te nemen. Naast het unieke ‘afrekenen per kilometer’ systeem is dat natuurlijk erg handig.

Bijblijven onderweg

Onze servicemedewerkers zijn veel langs de weg. Een veilige en betrouwbare bedrijfswagen is één, rijvaardigheid is ook een punt van aandacht. Samen met H4Mobility zoeken we naar partijen die geschikt zijn voor een samenwerking voor rijvaardigheidstrainingen. In combinatie met de gegevens uit de H4iQ-unit, vormt deze training dan de basis voor een rijstijlbeloning voor de chauffeurs, onze servicemedewerkers. Per slot zijn zij de mensen die er letterlijk voor zorgen dat Westfalen Medical op rolletjes loopt.

Social
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube