Nieuw zuurstofdepot voor Westfalen Medical

in

Het kloppende hart van onze organisatie bevindt zich in Deventer. Van daaruit coördineren we de levering van medicinale zuurstof en gassen. Dat moet goed en snel gebeuren. Daarom beschikken we, verspreid over Nederland, over zuurstofdepots. Het zijn de uitvalsbases voor onze servicemedewerkers in hun regio. Met ingang van dit jaar hebben we er in Wilp een depot bij. Want we groeien. Verspreid over het land beschikken we nu over 7 depots. Naast Wilp zijn dat Hoornsterzwaag, Zaandam, Waddinxveen, Milheeze, Gronsveld en Heteren.

Strategisch perfecte locatie

Ons jongste depot is gehuisvest bij Ter Riele Transport. Met belangrijke verkeersaders in de buurt is Wilp vanuit logistiek oogpunt de perfecte locatie voor dit nieuwe depot. Maar met een ideale plek alleen zijn we er niet. Voor de opslag van zuurstof en gassen gelden strenge regels. Als vervoerder van, onder andere, gevaarlijke stoffen heeft Ter Riele Transport hier ervaring mee.

Veiligheid gewaarborgd

Met het bouwen van een nieuwe loods volgens PGS-15 eisen heeft het transportbedrijf geïnvesteerd in veilige opslag van gevaarlijke stoffen. Er is vergunning om grote hoeveelheden gassen, brandbare en bijtende stoffen op te slaan. Het bedrijf beschikt ook, en dat is voor ons belangrijk, over de vergunning voor opslag van cryogene gassen (PGS-9).

Voor Westfalen Medical is een compartiment ingericht dat onderdak biedt aan een bulktank van 6000 liter, gasvormige zuurstof in verpakkingen van 2 en 10 liter, zuurstofapparatuur en diverse gebruiksmaterialen. De servicemedewerkers die Wilp als uitvalsbasis hebben, vinden er alles wat ze nodig hebben om hun cliënten van zuurstof te voorzien.

Toekomstgericht

Zeker voor de komende 5 jaar zitten we in Wilp gebeiteld. Met het oog op de toekomst blijven we in gesprek met het transportbedrijf of, en op welke manier we elkaar verder kunnen versterken.

Social
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube