6 redenen waarom digitaal aanvragen medicinale zuurstof beter is

Als zuurstofleverancier hameren we er hard op. Doe het digitaal en minimaliseer de kans op fouten. Buikpijn van de nare gevolgen van patiëntengegevens die op de verkeerde plek belanden, is nergens voor nodig. En verleden tijd als u overstapt naar het digitaal aanvragen van uw zuurstoftherapieën. Ook al bent u nog zo vertrouwd met de ‘old fashioned way’ en twijfelt u aan het nut van de overstap.

Het maakt mijn werk een stuk makkelijker

“Ik doe het al een aantal jaren digitaal”, vertelt Letty van der Schaaf. Letty is longverpleegkundige in het AMC in Amsterdam. Ze vond de overstap niet moeilijk en het maakte haar werk een stuk makkelijker. “Ik zou niet anders meer willen. De lijnen zijn veel korter en daardoor verloopt het proces een stuk soepeler. Ik hoef niet meer 3 pagina’s in te vullen, te printen, de dokter te zoeken voor een handtekening en te faxen. Het scheelt enorm veel handelingen én tijd.” Soms heeft Letty vragen en dan weet ze de customerservice te vinden. “Ze helpen me allervriendelijkst en proactief, niets dan lof voor de mensen aan de telefoon.”

Fax glijdt geruisloos ons leven uit

Ooit stapten we massaal over van de pen op de fax en de e-mail. De fax is intussen ingehaald door de mogelijkheden van nu en sterft een zachte dood, net als eerder de typemachine en de telex. Nu overgaan op digitaal zuurstof aanvragen is een volgende, logische stap. Eentje die snel went, zit daar maar niet over in.

Snel en veilig alternatief

Maar misschien bent u niet zo van de computer. Voelt u zich een digibeet. Wees gerust. In het digitale portaal van de zuurstofaanvragen vindt u makkelijk uw weg. Het is misschien even zoeken en het kost de een wat meer tijd dan de ander, maar eenmaal op het juiste spoor gaat het als een trein. De ruim 800 aanvragers die met al een digitaal account werken hebben ontdekt dat we niet overdrijven.

Jaap van Zoest, longverpleegkundige in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag, bevestigt dit. “Zodra de mogelijkheid er was, ben ik overgestapt van papier naar digitaal. En ja, die overstap verliep zonder problemen, snel en simpel geregeld. Het is echt niet moeilijker dan ze zeggen. Hou je BIG-nummer bij de hand en de rest wijst zich vanzelf.” Of Jaap ook tijd wint met deze manier van aanvragen? “Ja, absoluut. Geen papierwerk meer. De aanvraagprocedure is gebruiksvriendelijk en verloopt soepel.” Jaap heeft nog wel een tip: “Het zou handig zijn als jullie voor zorgprofessionals een apart telefoonnummer reserveren. Dan hoeven we niet meer in de ‘wacht’ te staan als we een vraag hebben.

We vatten 6 voordelen van digitaal zuurstof aanvragen voor u samen
 1. Tijdwinst
  Welke longverpleegkundige is daar niet naar op zoek? Met de overstap naar digitaal wint u zeker tijd.
 2. Veilig
  Patiëntengegevens komen direct op de plek waar ze moeten zijn. In een beveiligde omgeving.
 3. Volledig
  Het invulscherm leidt u door de vragen. Zo vergeet u geen antwoorden in te vullen en hoeven wij u niet lastig te vallen over onduidelijkheden.
 4. Snellere verwerking van de aanvraag.
  Een digitale aanvraag spreekt duidelijke taal, ligt direct op de goede plek en kan snel worden afgehandeld. Daar hebben u en uw patiënt baat bij.
 5. Delen van informatie
  De informatiebehoefte is een voortdurende stroom, ook als u even niet meezwemt. Dan is het handig dat u uw zuurstofaanvragen deelt met collega’s. U voorkomt daarmee stress bij uzelf en bij uw collega’s. Het enige wat nodig is bij het delen is een eigen account en een BIG-registratie.
 6. Wet Bescherming Persoonsgegevens
  In de goeie ouwe tijd kon het nog. Fouten maken zonder dat de hele natie de vinger ophief. Tegenwoordig rollen er bij het minste of geringste al snel koppen over tafel. Vraag zuurstof voortaan digitaal aan, daarmee dekt u zich in tegen dit soort calamiteiten. Het kost u geen cent. Het levert alleen maar op.
Demo

Soms gebeurt het nog. Dan belt er iemand die via de telefoon zuurstof wil aanvragen. Daar mogen we geen gehoor aan geven. Zo staat het in de wet en daar moeten we ons aan houden. In de wet staat niet dat u ons niet mag bellen. Uw telefoontje is altijd welkom, bijvoorbeeld om te vragen of wij eens een demo komen geven. Dan ziet u hoe het werkt en ontdekt u dat het diepe toch zo diep niet is.

Als u belt (0570 858 450), vraag naar een van de accountmanagers. Voor schriftelijke aanvragen staat onze mailbox (info@westfalenmedical.nl) natuurlijk ook open.

Meer informatie over digitaal zuurstof aanvragen vindt u hier:
Zuurstofaanvragen en hanenpoten bijten elkaar
Digitaal zuurstof aanvragen: 1 account is alles wat u nodig hebt
Aanmaken account digitaal zuurstof aanvragen

Social
 • Facebook
 • Linkedin
 • Youtube