Ontvang gratis onze nieuwsbrief

U kunt zich op ieder moment uitschrijven via een link in de nieuwsbrief.

Teamleider Servicemedewerkers & Planning

Voor Westfalen Medical in Deventer zijn wij op zoek naar een ervaren Teamleider. Jij bent als Teamleider het eerste aanspreekpunt voor de Servicemedewerkers en de planning. Jij geeft leiding aan hen en bent verantwoordelijk voor de coördinatie van al hun werkzaamheden ten behoeve van de dagelijkse leveringen van de producten en diensten aan de cliënten en afnemers.

Bekijk de vacature

Vakbeurs Zorgtotaal: 12 - 14 maart 2019

Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 maart staat de jaarbeurs in Utrecht weer in het teken van de vakbeurs Zorgtotaal. Hét event voor professionals in de zorg. Net als tijdens voorgaande edities, zijn ook dit jaar honderden exposanten aanwezig om u het nieuwste, meest complete aanbod van producten, technieken, innovaties en diensten te presenteren. Ook wij zorgen voor een frisse wind!

Westfalen Medical levert naast zuurstoftherapie ook vernevel-, CPAP/BiPAP, en PEP-therapie. Dit maakt ons totaalleverancier voor een brede groep patiënten met respiratoire aandoeningen. Zo maken wij ons sterk voor een zo normaal mogelijk leven voor mensen met luchtwegaandoeningen. Zij krijgen de vrijheid om van het leven te blijven genieten. Een verademing.

Geïnteresseerd in onze therapieën en producten?

We vertellen u er alles over tijdens de vakbeurs Zorgtotaal. De toegang is gratis; u hoeft zich alleen aan te melden. Gebruik hiervoor onderstaande registratiebanner. Wij zien u graag in onze stand.

Klik hier om de officiële uitnodiging te downloaden.

Medische zuurstof en verneveling onder de loep in Vinkeveen

Deelnemers aan het NCFS jubileumsymposium, donderdag 14 en vrijdag 15 februari in Vinkeveen, staat een interessant programma te wachten. Bent u erbij? Besteedt u ook de kom-op-adem momentjes tussendoor graag nuttig én aangenaam? Kom dan langs in onze stand. In alle rust informeren wij u over de producten die wij in huis hebben op het vlak van respiratoire aandoeningen; voor deze gelegenheid toegespitst op medische zuurstof en verneveling.

Ontdek het gemak voor u en uw patiënt van de totaalleverancier, die u vindt in Westfalen Medical.

Meer info over het symposium vindt u hier https://cf19.yellenge.nl.

Zuurstofconcentratoren via via naar Ugandees ziekenhuis

Drie zuurstofconcentratoren inclusief slangen en neusbrillen begonnen onlangs aan een tweede leven in het Kumi Hospital in Uganda. En dat via een longarts in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, die op haar beurt getipt werd door een collega wiens dochter vrijwilligerswerk in het Afrikaanse hospitaal doet. In een week tijd overleden daar twee volwassenen en vier kinderen. Medische zuurstof had deze patiënten kunnen redden. Westfalen Medical besloot te helpen, niet met geld, maar met apparatuur.

“De concentratoren gaan nog jaren mee”, vertelt Wendy Mentink, “maar bij ons in Nederland mogen ze na een x-aantal draaiuren volgens de richtlijnen niet meer worden gebruikt. Op deze manier kunnen hopelijk nog vele levens gered worden.”

Een zuurstofconcentrator is een mooi voorbeeld van hulp in natura, waar ook artsen en verpleegkundigen in Uganda dankbaar gebruik van maken. De strenge regels die voor het vervoer van zuurstof gelden, gaan hier niet op. Het apparaat bevat zelf geen zuurstof. Op de plek van bestemming filtert de concentrator voortaan zuurstof uit de Afrikaanse lucht. Gewoon, via via.

Westfalen Medical slaat handen ineen met ApotheekZorg

Per 1 februari 2019 gaat Westfalen Medical, gespecialiseerd in medicinale gassen, de samenwerking aan met ApotheekZorg, deskundig in het leveren van zorg en medicatie in de thuissituatie. Het partnerschap stelt beide organisaties in staat om luchtwegmedicatie te leveren mét bijbehorende vernevelapparatuur. Producten die voorheen gescheiden werden aangeboden en dus bij verschillende partijen moesten worden afgehaald.

Belang van de samenwerking

Door de handen ineen te slaan, zien zowel Westfalen Medical als ApotheekZorg hun markt toenemen. Echter, wie er het meest van profiteren zijn de patiënten met respiratoire aandoeningen, zoals cystic fibrosis (taaislijmziekte) en bronchiëctasieën. Zij krijgen alle benodigde genees- en hulpmiddelen met instructies bij hen thuis afgeleverd via één contactpersoon. Daarmee wordt er voor hen een extra schakel uit de keten gehaald.

Ook voorschrijvers als artsen en geneeskundigen profiteren van extra gemak, omdat zij voor beide producten maar één recept hoeven uit te schrijven en ook slechts één contactpersoon hebben voor wat betreft de levering. Bovendien wordt met de samenwerking voorzien in een belangrijke behoefte van met name de Nederlandse CF-centra, die hun vernevelaars en bijbehorende medicatie – zoals antibiotica en slijmoplossers – het liefst bij één partij afnemen.

Uniek partnerschap

Westfalen Medical is niet de eerste die vernevelapparatuur inclusief luchtwegmedicatie kan leveren, maar wel de eerste die daarvoor de samenwerking zoekt met een autonoom functionerende organisatie als ApotheekZorg. Dat maakt de samenwerking uniek. Voor meer informatie over de samenwerking neemt u contact op met ApotheekZorg of Westfalen Medical via respectievelijk 088 044 07 20 en 0570 234 626.

Bereikbaarheid rond de feestdagen

Op eerste kerstdag en tweede kerstdag en nieuwjaarsdag is ons kantoor gesloten.

Om te zorgen dat u tijdens de feestdagen voldoende zuurstof heeft adviseren wij u circa 2 weken van tevoren uw voorraad te controleren. Op tijd bestellen voorkomt dat u zonder zit.

Altijd bereikbaar bij storingen en noodgevallen

Krijgt u tijdens de feestdagen te maken met acute storingen of noodgevallen? Wees gerust. Via onze storingsdienst zijn we altijd bereikbaar op telefoon 0570-858450.

Social
  • Facebook
  • Linkedin
  • Youtube